U trendu

Drobnjak: Svi putevi u Srbiji prohodni

BEOGRAD – U Srbiji su svi putevi prohodni izjavio je v.d. direktor Zoran Drobnjak JP Putevi Srbije.

Drobnjak je rekao da su prohodni putevi prvog i drugog reda i da sneg koji danas pada u našoj zemlji nije izjavio putare.

Trenutno je na snazi drugi stepen pripravnosti, a ekipe putara su spremne da intervenišu u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja.

Mogućnost pojave magle postoji na pojedinim putnim pravcima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Drobnjak naglasio je da se posebna pažnja pri organizaciji zimskog održavanja državnih puteva I i II reda poklanja: mostu „Gazela“, prevoju Bubanj Potok, Begaljičkom Brdu, prevoju „Mečka“, Čestobrodici, Zlatiboru, Popadiji, Tresibabi, Svetinji, usponu Rušanj i Rudnik na Ibarskom putu, prevojima na Fruškoj Gori (Iriški Venac, Banstol), mostu Beška, prevoju Jaram na putu Berzeće – Kopaonik. Drobnjak ističe da JP „Putevi Srbije“ posebno pomaže lokalnoj samoupravi, poslednjih dana u čišćenju snega u Ivanjici, Lučanima, Guči, Dragačevu, Sjenici, Novom Pazaru, Tutinu.

JP „Putevi Srbije“ apeluje na vozače da ne kreću na put bez zimske opreme i lanaca koji su obavezni u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine i istu prilagode uslovima na putu, saopšteno iz tog javnog preduzeća.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar