U trendu

Drugi dan štrajka, Beograd paralisan: Taksisti blokirali centar grada (foto)

Beogradski taksisti organizovali su novi protest na beogradskim ulicama – okupljanje je počelo u podne, a kolone taksi vozila sa četiri lokacije krenule su ka centru grada u 13 sati. Ulica Kneza Miloša neprohodna je u oba smera, a saobraćaj je blokiran i u Nemanjinoj ulici.

Aleksandar Bjelić iz Udruženja taksista Srbije je ponovio za N1 da su „glavni krivci što se zakon ne primenjuje ministri Branko Ružić i Aleksandar Antić“.

„Taj zakon se sprovodi selektivno – prema taksistima se u potpunosti primenjuje, prema onima koji ga krše se ne primenjuje“, rekao je on.

Bjelić kaže da će od nedelje „umesto četiri biti osam tačaka i poptuna blokada grada“.

„Mi se građanima izvinjavamo, ali tražimo da ministri i resorna ministarstva sprovode zakon. To je jedini zahtev“, rekao je Bjelić za N1.

Predstavnik Ugovorne privredne taksi komore Srbije Boško Vukojević je ranije rekao FoNetu da danas očekuje još više kolega.

„I da ćemo se još više približiti samom centru grada, kako bi se jače čuo naš glas“, rekao je Vukojević.

U protestu učestvuju i Savez auto-taksi udruženja Srbije, Sindikat taksi vozača i autoprevoznika Nezavisnost, Pink, Luks, Beogradski vozači, Beonaksis, Čukaricki plavi, Žuti i Beotaksi.

Kako navode, proteste organizuju zbog toga što država ne sprovodi zakon protiv „privrednih društava i udruženja koja nezakonito, posredstvom aplikacija, obavljaju taksi prevoz“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (8)