U trendu

Drugi upisni rok na fakultete Univerziteta u Beogradu

Drugi upisni rok na fakultete Univerziteta u Beogradu počinje 1. i trajaće do 14. septembra.

Univerzitet u Beogradu je oglasio slobodna mesta za drugi upisni rok po Konkursu za upis studenata na osnovne akademske i integrisane akademske studije Univerziteta u Beogradu za školsku 2015/2016, kao i osnovne strukovne studije.

Kako je saopštio Prirodno-matematički fakultet, u drugom upisnom roku na tom fakultetu ima mesta za 121 budžetskog studenta i 73 samofinansirajuća. Prema podacima iz tabele o slobodnim mestima na fakultetima u drugom upisnom roku, koja se nalazi na sajtu Univerziteta u Beogradu, na Filološkom fakultetu ima mesta za 52 budžetska studenata i 137 samofinansirajućih. Na Učiteljskom fakultetu ima mesta za 37 budžetskih i 16 samofinansirajućih. Mesta za samofinansirajuće studente ima i na Ekonomskom (180), Poljoprivrednom (84), Medicinskom (53), Građevinskom (36), Pravoslavno-bogoslovskom fakultetu (21).

Prijavljivanje kandidata je 1, 2. i 3. septembra, a polaganje prijemnog ispita 4, 5. i 6. septembra 2015. godine. Preliminarna rang lista biće objavljena 7. septembra. Primedbe na preliminarnu rang listu mogu se dostaviti 8. i 9. septembra do 8 časova. Komisija za upis donosi rešenje po žalbi najkasnije do 10. septembra u 8 časova. Objavljivanje konačnih rang lista fakulteta predviđeno je 12. septembra, a konačne rang liste Univerziteta 13. septembra. Upis kandidata predviđen je 14. septembra.

Kako se navodi na sajtu Univerziteta u Beogradu u drugom upisnom roku upisuju se i stipendisti Vlade Srbije u okviru projekta „Svet u Srbiji“. Ti kandidati se upisuju u budžetskom statusu, mimo kvote, u skladu sa posebnim uputstvom Ministarstva prosvete.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.