U trendu

Drugi upisni rok za upis na fakultete od 1. do 14. septembra

Svi oni koji nisu uspeli da upišu željeni fakultet u prvom upisnom krugu na nekoj od visokoškolskih ustanova Beogradskog univerziteta, moći će da se prijave u drugom upisnom roku, koji će trajati od 1. do 14. septembra.

Prema podacima koji su objavljeni na sajtu Univerziteta u Beogradu, na Filološkom fakultetu ostalo je 52 mesta na budžetu i 137 mesta za samofinansirajuće studente, dok je na Ekonomskom fakultetu ostalo još 180 mesta za samofinansirajuće studente, svih 180 na smeru Ekonomija, poslovno upravljanje i statistika.

Na Građevinskom fakultetu ostalo je 36 slobodnih mesta za samofinansiranje, na Medicinskom 53 samofinansiranje, dok je još 84 slobodna mesta za samofinansirajuće studente ostalo na Poljoprivrednom fakultetu.

Na Pravoslavno bogoslovskom fakultetu ostalo je još 21 mesto za samofinansiranje, na Tehničkom fakultetu u Boru 17 mesta na budžetu, 26 na samofinansiranju, a na Tehnološko metalurškom četiri budžetska mesta i 15 za samofinansiranje.

Na Učiteljkom fakultetu ostalo je slobodnih 37 budžetskih mesta, kao i 16 za samofinansiranje, na Fizičkom fakultetu 12 budžetskim i 16 samofinansirajućim, a na Filozofskom pet budžetskih mesta.

Podaci pokazuju i da je na Šumarskom fakultetu ostalo slobodno 64 za samofinansirajuće studente.

Na Stomatološkom fakultetu na studijama na engleskom jeziku ostalo je 15 slobodnih mesta, a na studijama na engleskomn na Farmaceutskom fakultetu pet mesta.

Kad je reč o osnovnim strukovnim studijama, na smeru oralna higijena na Stomatološkom fakultetu ostalo je još 29 mesta za samofinansiranje, na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja 32 mesta, dok je na Šumarskom fakultetu ostalo slobodnih 28 samofinansirajućih mesta.

Prijavljivanje kandidata za drugi upisni rok je 1, 2, i 3. septembra, a polaganje prijemnog ispita 4, 5. i 6. septembra.

Preliminarna rang lista biće objavljena 7. septembra, dok će konačne rang lista fakulteta biti objavljene najkasnije 12. septembra, a konačne rang liste Univerziteta 13. septembra 2015. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.