U trendu

Državni putevi prohodni,saobraćaj otežan u brdskim krajevima

BEOGRAD – Svi državni putevi u Srbiji su prohodni, a saobraćaj se odvija neometano, kaže Izvršni direktor Sektora za održavanje državnih puteva JP „Putevi Srbije“ Zoran Stojisavljević i dodaje da snega ima na putevima drugog prioriteta u brdsko planinskim krajevima gde je saobraćaj otežan.

Stojisavljević je za Tanjug rekao da je stanje na državnim putevima zadovoljavajuće i da su putevi prvog prioriteta „osposobljeni i prohodni“.

Kako kaže, na putevima drugog prioriteta, naročito u brdsko planinskim krajevima u južnoj, istočnoj i zapadnoj Srbiji još uvek ima snega na kolovozima i saobraćaj je otežan.

Dodao je da se saobraćaj otežano odvija na teritoriji Peštera, Ivanjice, Zlatiborskog okruga, Vlasine, kao i u opštinama Nova Varoš i Lučani u kojima je proglašena vanredna situacija.

„Ekipe ‘Puteva Srbije’ su na terenu i rade na raščišćavanju snega u tim krajevima. Vozačima se ne preporučuje da bez zimske opreme koriste te puteve“, napomenuo je Stojisavljević.

Naglasio je da je na snazi četvrti, maksimalni stepen angažovanja za zimsko održavanje puteva i da je u jednoj smeni angažovano 720 vozila i građevinskih mašina i 1.800 putara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.