U trendu

DS i SDS traže da se novi bulevar nazove po Nenadu Bogdanoviću

Predsednici Gradskih odbora Demokratske stranke (DS) i Socijaldemokratske stranke (SDS), Balša Božović i Aleksandar Ivanović, uputiće zajednički predlog Skupštini grada Beograda da novi bulevar na Novom Beogradu dobije ime po nekadašnjem gradonačelniku Nenadu Bogdanoviću.

Oni su, takodje, pozvali gradjane Beograda da podrže tu inicijativu, ocenivši da je Bogdanović iza sebe ostavio mnogobrojne infrastrukturne projekte, ali i inicirao neke koji su realizovani nekoliko godina nakon njegove prerane smrti.

„Nenada Bogdanovića Beogradjani pamte kao gradonačelnika koji je srpsku prestonicu uvrstio u red razvijenijih i modernih evropskih metropola iako ga je nasledio sa uništenom privredom i infrastrukturom“, navodi se u saopštenju.

Takodje se podseća da je Beograd, u vreme vladavine Bogdanovića, dobio od Fajnenšnel tajmsa priznanje i epitet grada budućnosti jugoistočne Evrope i najbolje investicione lokacije u regionu.

„Jedan od najvažnijih projekata je i Most na Adi, čiju je izgradnju inicirao i u velikoj meri započeo, a čiji je završetak doprineo povezivanju Novog Beograda sa drugim delovima prestonice i čiji značaj će tek u vremenu koji dolazi biti prepoznat u punoj meri“, dodaje se i navodi da je izgradnja bulevara koji taj most spaja sa Tošinim bunarom odlična prilika da gradjani zahvale Bogdanoviću.

Nenad Bogdanović bio je funkcioner Demokratske stranke i gradonačelnik Beograda od 2004. do 2007. godine, kada je umro u 53. godini.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike