U trendu

DS napada RTS, SNS ga brani

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Stefanović izjavio je danas da se na javnom servisu RTS ne može čuti kritičko mišljenje protiv sadašnjeg režima i kao najodgovornijeg za to označio glavnog i odgovornog urednika RTS Nenada Lj. Stefanovića.

„Laže se, spinuje, na srpskim medijima ne možete videti nijedan kontra argument onome što govori vlada, na programu RTS ne postoji apsolutno nijedno drugo mišljenje ili oponirano mišljenje onome što govori režim i zato je direktno odgovoran Nenad Lj. Stefanović“, rekao je Stefanović novinarima u parlamentu.

On je kazao da je Stefanović „čovek koji sprovodi više ‘vučićizma’ nego sam premijer Aleksandar Vučić“ i poručio mu da zato treba da očekuje „demonstracije, pobunu i jaja ispred RTS-a“.

Na tu izjavu reagovao je šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Babić navodeći da je izjava Borislava Stefanovića direktno uticanje na nezavisnost medija u Srbiji i da za takvu pretnju treba uputiti javnu osudu.

On je napomenuo da je Nenad Lj. Stefanović postao urednik kada je Srbijom upravljao DS i upitao kako je tada on valjao DS-u i Borislavu Stefanoviću, a ne valja sad.

„Kako ga je tada predlagao, a sada poziva na linč. Mislim da je izjava (Stefanovića) skandalozna i zaslužuje sveopštu javnu osudu“, rekao je Babić.On je Stefanoviću poručio i da država neće dozvoliti da se od Beograda pravi Bejrut i stvaraju okršaji, sukobi, paljenje i prebijanje.

Kako je istakao, Srbiji je potrebna stabilnost koju sprovodi Vlada Srbije i premijer i koju Srbija ima i za koju dobija podršku vodećih zemalja i svetskih lidera.

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar