U trendu

DS neće podržati izbor Maje Gojković

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da ta partija neće podržati izbor Maje Gojković za predsednicu Skupštine Srbije, kao i da je za DS neprihvatljivo što je Srpska napredna stranka (SNS) najavila formiranje anketnog odbora zbog nepravilnosti na izborima.

„Nećemo podržati izbor, jer je ona svojim ponašanjem obesmislila kontrolnu ulogu parlamenta. Ona je spajala nespojive tačke dnevnog reda i potčinila zakonodavnu vlast izvršnoj vlasti, čega nema ni u jednoj modernoj zemlji“, rekao je Pajtić, koji je šef poslaničke grupe DS-a.

On je rekao i da za DS neprihvatljivo to što je SNS najavila formiranje anketnog odbora jer je, kako je naveo, izborna kradja organizovana iz vrha vlasti.

„Mi smo ranije najavili formiranje anketnog odbora koji će biti organizovan za sve radnje pre, tokom i posle 24. aprila“, dodao je Pajtić.

On je najavio i da će zamenica predsednika DS Gordana Čomić biti kandidat za potpredsednicu parlamenta, a da će Nataša Vučković biti zamenica šefa poslaničke grupe DS-a.

Pajtić je rekao i da će Demokratska stranka biti izrazito opoziciona i da neće učestvovati u razgovorima o formiranju nove vlade.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar