U trendu

DS ponovo tražio raspravu o Savamali

Sednica Skupštine grada Beograda na čijem dnevnom redu su, izmedju ostalog, planovi detaljne regulacije pet beogradskih opština i izveštaj o finansijskom stanju Centra „Sava“ počela je zahtevom odbornika DS da se raspravlja o rušenju objekata u Savamali.

Šef odbornika DS Balša Božović pozvao je na početku sednice gradski parlament da podrži zahtev DS da se na današnjoj sednici raspravlja o svim činjenicama koje su usledile, ali i dovele do nasilja i rušenja u Savamali.

DS je predložio i da se formira Anketni odbor koji treba da ispita odgovornost gradske vlasti i umešanost u rušenje objekata u Savamali.

Božović je ocenio da je važno da ovaj put Skupština grada raspravlja o ovom problemu, kao i da bi formiranje anketnog odbora moglo da ohrabri državne organe da sprovedu postupak i rasvetle slučaj rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici u noći izmedju 24. i 25. aprila.

„Verujem da gradonačelnik ništa ne krije. Molim Skupštinu grada da ukoliko se ništa ne krije, da ovaj posao obavimo zajedno, da sve odborničke grupe budu zastupljene u ovoj komisiji“, kazao je Božović.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević ocenio je bi da bi rasprava u Skupštini grada, pre nego što tužilaštvo završi istragu bila politički pritisak.

On je rekao da nezavisni organi rade svoj posao i da nije „potrebno politizovati taj slučaj“.

Nikodijević je rekao da je formiranje Anketne komisije moguće na predlog odbornika, a ne gradonačelnika.

Zamenica predsednika Skupštine Andrea Božović ocenila je da Balša Božović sednicu koristi u svrhu samopromocije i da se ne brine za gradjane.

Odbornici nisu glasali za predlog DS da se raspravlja o rušenju u Savamali.

Odbornici bi danas trebalo da se izjasne i o predloženim izmenama i dopunama odluka o javnim parkiralištima, o lokalnim administrativnim taksama i o osnivanju i radu Službe za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki.

Pred odbornicima će biti i Predlog odluke o potvrdjivanju Memoranduma Beograda i Teherana o razumevanju i o koncesiji za finansiranje nabavke elemenata urbane opreme, koji se ne mogu komercijalno koristiti.

Skupština grada Beograda će se izjasniti o davanju saglasnosti na rebalanse programa poslovanja za 2016. godinu JKP „Gradska čistoća“ i „Parking servis“, raspodeli neto dobiti godine JKP „Zelenilo  –  Beograd“ iz 2015. godine, a predložena su i rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Beograd.

Sednica je počela sa 50 minuta zakašnjenja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar