U trendu

DSS kriv za 23 od 24 sporne privatizacije

Zamenik koordinatora za Vojvodinu Pokreta Dosta je bilo Nikola Štula oštro je danas kritikovao formiranje patriotskog bloka koji čine Demokratska stranka Srbije (DSS) i Dveri i naveo da su se 23 od ukupno 24 sporne privatizacije desile u vreme dok je DSS bio stožer Vlade Srbije.

„Rusima je takoreći poklonjen NIS u zamenu za parolu ‘Kosovo u Srbiji’ i propali projekat gasovoda Južni tok. Ne verujemo u takav patriotizam. Verujemo u ekonomski patriotizam. Od toga kako živimo zavisi i da li će nas biti. Svake godine nas je manje za 40.000 ljudi“, naveo je Štula u saopštenju za javnost.

Dodao je da mu je teško da poveruje da u Srbiji, posle svega što se desilo, postoje ljudi koji će na izborima glasati „na osnovu praznih reči o patriotizmu“ i za stranke koje neopravdano prisvajaju taj pojam.

„Patriotizam je čuvanje prirodnih resursa za naredne generacije svojih gradjana… Patriotizam se ne testira na beskorisnim raspravama da li treba ili ne treba da udjemo u EU, nego na spremnosti da uredimo društvo po evropskom modelu“, naveo je Štula.

Prema njegovim rečima, nije patriotizam da se obradiva zemlja da strancima, već domaćim proizvodjačima.

„Patriotizam je odgovornost, transparentnost i red u državnoj upravi i javnim preduzećima. Patriotizam nisu tajni ugovori. Patriotizam je besplatno školstvo i zdravstvo. Ne beskonačno davanje para odavno propalim privrednim gigantima i spašavanje banaka novcem iz budžeta. Patriotizam nije zaposliti partijske parazite i tako ohrabriti odlazak najboljih“, kazao je Nikola Štula.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.