U trendu

DSS traži smenu Zorane Mihajlović

Demokratska stranka Srbije (DSS) pozvala je danas premijera Aleksandra Vučića da smeni ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović, jer je potpisala rešenje kojim se privatnoj firmi daje pravo vlasništva nad više od 2.000 hektara zemljišta na Zlatiboru bez naknade.

„Ministarka Mihajlović je osnažila opravdane sumnje da je nezakonito rešenje svog ministarstva, kojim se privatnoj firmi utvrđuje pravo vlasništva na preko 2.200 hektara najatraktivnijeg zlatiborskog zemljišta bez naknade, svesno potpisala, a ne nepažnjom i da je neposredni učesnik u pokušaju pljačke državne imovine“, piše u saopštenju.

Kako je naveo DSS, umesto da poništi rešenje kojim se, prema oceni opštine Čajetina, nanosi šteta državi od oko četiri milijarde evra, Mihajlović je naložila službeni nadzor nad radom Službe za katastar nepokretnosti te opštine koja je utvrdila da zemljište pripada državi.

U saopštenju je ocenjeno da rešenje ministarstva doneto nekoliko dana pre stupanja na snagu Zakona o konverziji, u vreme kada republički javni tužilac koji je ocenio da se radi o državnom zemljištu prelazi na novu dužnost, kao i odbijanje ministarke da poništi sporni dokument, jasno ukazuju na mogućnost visoke korupcije.

Ta stranka je pozvala i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića i republičkog javnog tužioca da preduzmu mere iz svojih nadležnosti na rasvetljavanju te afere.

„Njihovo ćutanje i neaktivnost bili bi dokaz da su se stavili u zaštitu njenih učesnika, bez utvrđivanja činjenica koje bi opovrgle opravdane tvrdnje da se radi o najvećoj pljački u novijoj srpskoj istoriji“, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar