U trendu

Dudić: Neka nas Bajram podseća da nismo sami na svetu

Predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Mevlud Dudić poručio je danas vernicima pred Kurban-bajram da je taj praznik prilika svima da pogledaju oko sebe, svoje roditelje, komšije i one u nevolji i da ono što žele sebi, požele i drugima.

„Neka nas ovaj Bajram podseća da na ovom svetu nismo sami već da delimo sudbinu sa drugima različitih vera, nacija i kultura. Problemi su nam slični i zato nam je potrebno jedinstvo različitosti koje je moguće ako spojimo naša zajednička nadanja i ako se udružimo u borbi protiv zajedničkih problema“, rekao je Dudić.

On je dodao da je danas Dan Arefata, kada se na tom brdu nedaleko od Meke okupljaju muslimani iz čitavog sveta, pa i sa ovih prostora, sa željom da se približe Stvoritelju.

„Sutra je prvi dan Kurban-bajrama kada muslimani čine ibadet klanja kurbana. Kurban je poziv da budemo spremni na žrtvu za druge kako bi svi živeli u miru, a mir nam je danas potrebniji nego ikada, kako bismo živeli u sigurnosti od jezika mržnje i od nasilničkih ruku, jer pravi musliman je onaj od čijeg jezika i ruku su drugi sigurni“, rekao je Dudić.

Islamski vernici u ponedeljak počinju četvorodnevnu proslavu jednog od dva svoja najveća praznika  –  hadžijski Kurban-bajram (Dan žrtve).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar