U trendu

Đurić: Jablanović više nije predstavnik Srpske liste

Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da Aleksandar Jablanović više nije predstavnik Srpske liste nakon što je grupa političkih predstavnika Srba iz pokrajine uputila inicijativu za njegovu smenu.

„Vlada Srbije snažno podržava pravo političkih predstavnika Srba o tome ko će ih predstavljati u pokrajinskim i lokalnim institucijama na Kosovu i Metohiji“, kazao je Đurić koji je ranije danas razgovarao u Beogradu sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

On je dodao da je važno da „politički korpus Srba u pokrajini ostane jedinstven“.

Pojedini predstavnici Srba uputili su ove nedelje proglas u kojem se zahteva neodložno povlačenje Aleksandra Jablanovića sa svih funkcija u okviru Građanske inicijative Srpska lista.

Taj proglas su uputila tri predstavnika Srba u Vladi Kosova i devet gradonačelnika opština sa srpskom većinom, koji su deo Građanske inicijative Srpska. Proglas nije potpisao gradonačelnik Leposavića, koji je Jablanovićev otac.

Povodom tog zahteva Jablanović je, uz podršku šest srpskih poslanika u Skupštini Kosova, juče je rekao da nema nameru da podnese ostavku, a danas je negirao da više nije predstavnik te liste.

„To, jednostavno, nije tačna vest. Mene kao predsednika liste oni nisu smenili“, rekao je Jablanović agenciji Beta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.