U trendu

Đurić poručio Srbima da ne brinu za radna mesta

Direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je danas Srbima u Kamenici, da zna da su suočeni sa ekonskom problemima, ali da ne treba da brinu za svoja radna mesta.

„Srbija će ostati prisutna na Kosovu i Metohiju i kroz pruženje finansijske pomoći ovom gradu“, rekao je Đurić Srbima u porti crkve „Sveti Nikola“ u Kamenici, etnički mešovitom gradu na istoku Kosova.

Dodao je da je Vlada Srbije odlučna da iskoreni korupciju na Kosovu i Metohiji, kao i da je započela kadrovske promene u pokrajini.

Đurić je ocenio i da su sprski manastari koreni srpskog naroda, a da je sprski narod živa svetinja i da mora da opstane na ovim prostorima.

On je pre posete crkve „Sveti Nikola“, zajedno sa zamenikom premijera Kosova Branimirom Stojanovićem i ministrima u Vladi Kosova Ljubomirom Marićem i Daliborom Jeftićem, obišao osnovnu i srednju školu u Kamenici, gde se nastava izvodi na srpskom jeziku, a zatim obdanište.

U Kamenici sada živi 600 Srba, a pre rata bilo ih je 6.000. Osnovnu školu pohađa oko 280 učenika, dok u obdanište ide 32 srpske dece.

Trenutno je u toku sastanak Đurića sa predstavnicima Srba u kosovskim institucijama i predstavnicima lokalnih vlasti.

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.