U trendu

Đurić: Posle formiranja ZSO veća odgovornost

Šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je će politički predstavnici Srba na Kosovu posle formiranja Zajednice srpskih opština imati neuporedivo veću odgovornost za sudbinu Srbije i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

„Iza vas će biti Vlada Srbije koja će se truditi da vam obezbedi materijalne i političke uslove za nesmetan rad“, rekao je Đurić u Beogradu, na početku sastanka koji je organizovan da bi političkim predstavnicima Srba na Kosovu predočio detalje briselskog sporazuma.

On je dodao da će politički predstavnici Srba na Kosovu najteži posao imati na terenu, kao i u izgradnji ZSO i institucija.

„Sporazum potpisan u Briselu je preduslov da sila prava nadvlada pravo sile koje je dugo vladalo na Kosovu, i da se uvede normalnost u život i funkcionisanje institucija“, rekao je Đurić.

Đurić je pozvao pokrajinske funkcionere i predstavnike institucija da odvoje deo sredstava za fond Eparhije raško-prizrenske koji pomaže Srbima na Kosovu.

On je najavio da će na današnjem sastanku biti utvrđeni politički koraci borbe za prava Olivera Ivanovića koji je u pritvoru od januara 2014, iako je, kako je dodao, sva pravna argumentacija na njegovoj strani.

Jedna od tema sastanka biće i način organizovanja institucija na Kosovu i Metohiji 2016. godine, najavio je Đurić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.