Duža zadržavanja na prelazima ka Mađarskoj i Hrvatskoj

Na prelazu Horgoš na izlazu iz Srbije zadržavanja su oko dva sata, a toliko se čeka i na prelazu Kelebija, a na prelazu Batrovci višesatna su zadržavanja, dok se na ostalim prelazima čeka do 30 minuta, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije.

Foto: Beta

Foto: Beta

Kako bi izbegli višesatna zadržavanjana na ta dva prelaza za ulazak u Mađarsku, AMS S savetuje korišćenje prelaza Bački Breg koji je zapadnije od Kebije i Horgoša, a samo za putnička vozila od 07-19 časova otvoreni su prelaz Horgoš II, Bajmok, Bački Vinogradi i Đala.

Za ulazak u Hrvatsku, AMS S savetuje prelaz Šid koji vodi preko Tovarnika ka Vinkovcima, prelaza Bačka Palanka ili prelaz Sot, jer su na prelazu Batrovci sa Hrvatskom takođe duge kolone i višesatna zadržavanja.

Na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja od 30 min.

Vozače danas očekuje pojačan intenzitet saobraćaja ka Crnoj Gori, na koridoru 10 iz pravca Bugarske preko Pirota, Niša i Beograda ka Mađarskoj i Hrvatskoj granici, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije (AMS S).

Talas pojačanog saobraćaja u narednim danima, a posebno u ovim danima vikenda može izazvati duge kolone i višesatna zadržavanja na pojedinim graničnim prelazima. Zato ukoliko planirate put ka zapadnom

delu Erope, AMS S savetuje putovanje pre ili posle vikenda, a u koliko morate u dane vikenda onda koristite manje frenkventne granične prelaze.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je reletaivno i vrlo često promeljivo, posebno u turističkoj sezoni u kojoj se nalazimo.

Prema informacijama JP „Putevi Srbije“ na deonicama na kojima su započeti radovi, način saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

JP „Putevi Srbije“ i Sektor naplate putarine će tokom predstojeće letnje sezone intenzivirati rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila zbog povećanog saobraćaja na putevima u Republici Srbiji, posebno na autoputevima pod naplatom.

U cilju sprečavanja zastoja i bržeg protoka vozila na naplatnim stanicama obezbeđen je dovoljan broj inkasanata.

Svi kanali za naplatu putarine kao i distribuciju kartica biće u funkciji 24 časa dnevno.

Na vidljivim mestima biće postavljena obaveštenja vozačima da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine.

Obaveštenja će biti napisana i na tri strana jezika: engleskom, nemačkom i turskom.

Učesnici u saobraćaju će putem portala na autoputevima biti redovno obavešteni o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

JP „Putevi Srbije“ je opremilo paketima za prvu pomoć sve naplatne stanice, gde u svakom trenutku od 00-24h postoji lice koje je obučeno za pružanje prve pomoći, a na svim naplatnim stanicama obezbeđena je pijaća voda.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar