U trendu

Dva radnika poginula na gradilištu Beograda na vodi

BEOGRAD – Na gradilištu Beograda na vodi jutros su poginula dva radnika, izjavio je za Tanjug portparol Hitne pomoći Mirko Lutovac, a u MUP-a navode da su radnici navodno pali sa 22. sprata zgrade.

Prema rečima Mirka Lutovca, dvojica radnika pala su sa „Štrabagove“ zgrade, a poziv je upućen hitnoj službi u 9.42 časova.

Ekipe koje su izašle na teren pronašle su tela dvojice radnika i konstatovala smrt.

Ekipe Hitne pomoći su i dalje na terenu.

Izveštač Tanjuga sa lica mesta navodi da se nezvanično moglo čuti da je do nesreće došlo kada je propala oplata, privremena konstrukcija, koja beton drži na mestu prilikom livenja dok ne očvrsne.

Takođe, moglo se čuti da je jedan radnik imao oko 20 godina, dok je drugi imao oko 40 godina i, navodno, bio nadzorni organ.

Izveštač Tanjuga navodi da je u blizini mesta nesrehe nekoliko policijskih vozila, a pristigao je i veliki broj medijskih ekipa.

Gradilište je, kako nezvanično saznaje izveštač Tanjuga, zatvoreno, a niko na za sada ne želi da daje bilo kakve informacije o nesreći.

Beogradski mediji su najpre izvestili da su radnici pali sa 15. sprata zgrade, kao i da su u pitanju Štrabagovi radnici.

Prema nezvaničnim informacijama pojedinih medija radnici su bili uredno prijavljeni, prošli su neophodnu obuku za visoku gradnju i imali su svu neophodnu zaštitnu opremu.

(Tanjug)

1 komentar
  1. bambi

    Zasto sve poslove u Beogradu radi samo Strabag? I ko im namesta tendere? I jos jedna konstatacija. Ne znam da li ste primetili, uzmu posao na tenderu, ograde gradiliste, stave dva tri radnika da mlatnu cekicem par pute i nema ih vise. U cemu je trik? Pa oni nemaju dovoljno ni kapaciteta ni radnika ni mogucnosti sve to da urade. I onda gradjani ispastaju i u saobracaju i kao pesaci. Mesecima moraju da gaze kroz prasinu i blato, da hodaju ulicom dok ih ne opici neka budala koja sa 150 km/h obilazi rupe itd. Osim toga sve ostale firme koje bi mogle da rade, sede kuci ko kreteni sa sve svojim masinama i nezaposlenim radnicima. Dakle, krucijalno pitanje je, ko namesta tender? Sta i vama odmah pada na pamet ko je to?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike