U trendu

Dveri nikada neće biti deo vlade koja hrli ka EU i NATO

Lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da ta stranka nikada neće biti deo Vlade Srbije „koja hrli ka EU i NATO“.

Obraćajući se novinarima u pauzi konstitutivne sednice Skupštine Srbije, Obradović je rekao da će Dveri svoj program predstaviti mandataru Aleksandru Vučiću ako dobiju poziv za razgovor ali je i dodao da ne žele da budu deo te vlade.

„Ako ne dobijemo poziv, svoj program ćemo predstaviti mandataru u skupštini nakon što Vučić iznese ekspoze o radu vlade“, rekao je lider Dveri.

Prema Obradovićevim rečima, deo poslanika Dveri došao je u skupštinu u narodnim nošnjama čime su želeli da pošalju poruku da će govoriti u duhu srpske tradicije i kulture, dok su ostali poslanici te stranke nosili odela domaćih proizvodjača.

On je ponovio da se Dveri zalažu za formiranje anketnog odbora koji bi ispitao izborne neregularnosti, dodavši da Srpska napredna stranka, najavom da će tražiti formiranje tog odbora, „pokušava da sakrije izbornu kradju“.

Obradović je dodao da je cilj Dveri da se u Narodnoj skupštini čuje glas „protiv EU, NATO, za promenu spoljne politike, porodične vrednosti i zaštitu prezaduženih porodica“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar