U trendu

Dveri sutra organizuju regionalnu konferenciju o porodici

Regionalna konferencija Svetskog kongresa porodica u organizaciji pokreta Dveri biće održana u subotu, 17. septembra, u Beogradu, najavili su danas iz tog pokreta.

„Ovo je najznačajniji pro-porodični skup u oblasti zaštite porodičnih vrednosti koji će biti održan u Srbiji“, rekao je na konferenciji za novinare predsednik Dveri Boško Obradović.

On je naveo da će nakon konferencije biti održana šetnja do Vlade Srbije gde će predati zaključke konferencije.

„Zaključke ćemo predati Skupštini Srbije i Vladi Srbije, jer vlada nedovoljno vodi brigu o porodici, više se bavi promocijom anti-porodičnih i gej-frendli vrednosti“, dodao je Obradović.

On je rekao i da je cilj konferencije da se svet vrati na tradicionalne vrednosti i brak izmedju žene i muškarca.

Predsednik Svetskog kongresa porodica Brajan Braun kazao je da su porodične vrednosti u svetu sve više ugrožene, ali da se zahvaljujući saradnji nevladinih organizacija razvija globalna mreža onih koji te vrednosti promovišu.

On je najavio da sledeće nedelje ide na marš porodičnih vrednosti u Meksiko Siti i da očekuje da će tamo biti dva miliona ljudi.

„Budućnost je veoma svetla za one koji razumeju da je porodica kolevka covečanstva i jedini pogled u budućnost“, dodao je Braun.

Svetski kongres porodica je medjunarodna koalicija koja okuplja više od 80 zemalja sveta, a Dveri su član te koalicije od 2003. godine.
Ostale

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.