U trendu

Džon Njmen i Manu Čao nastupili na Egzitu

Egzit (Exit) festival u Novom Sadu traje već tri dana, a sinoć su na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupili britanska nova zvezda Džon Njuman (John Newman) i bend Manu Čao (Chao).

Nastupe na glavnoj bini otvorila je hrvatska kantautorka Sara Renar, koja je šansu da svira na najvećoj bini dobila zahvaljujući konkursu za mlade bendove.
Njuman je na binu izašao tačno u 22 sata, a publika je najburnije pozdravila njegov trenutno najveći hit „Love me Again“, kao i novi singl „Come and Get It”.
Treće večeri festivala definitivno najposećeniji koncert bio je nastup Manu Čaoa (Chao), a deo publike ostao je pored bine, jer se u jednom momentu više nije moglo prići bliže, pa su ostali uskraćeni za pogled na koncert.
„Hvala vam za energiju“, rekao je pevač publici, a i ovog puta, kao i pre sedam godina, kada je prvi put nastupio na festivalu, bend je odsvirao sve hitove poput „Clandestino“, „Mi Vida“ ili „Mala Vida“, ali i pojedine neobjavljene pesme.
Na Dens areni (Dance Areni), bini koja neguje elektronsku muziku, noć je bila rezervisana za Martina Geriksa (Garrix) i domaćeg di-džeja Marka Nastića. Ovaj di-džej je mnogo puta na Egzitu bio poslednji izvođač, nakon čega je muzika na Tvrđavi prestajala, ali ovog puta je njegov nastup obeležio pretposlednju noć.
Tokom noći organozatori su saopštili da je oboren rekord dnevne posete ne Egzitu, jer je kroz kapije na Petrovaradinskoj tvrđavi prošlo 52.000 ljudi.
„Ovo je veća poseta od subote 2007. godine, kada je na Tvrđavi bilo 49.000 ljudi. Očekuje nas definitivno najposećenije festivalsko izdanje u ovoj deceniji“, piše u saopštenju. 
Ovogodišnji Egzit trajaće još jedan dan, a zatim 15. jula počinje Si dens (Sea Dance) u Budvi u Crnoj Gori.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.