U trendu

Edita Tahiri traži od EU: Zaustavite „nelegalni srpski voz“ (video)

Ministarka za dijalog u kosovskoj vladi Edita Tahiri zatražila je od EU da zaustavi, kako je navela, „nelegalni srpski voz“ na relaciji Beograd – Kosovska Mitrovica za koji je ocenila da predstavlja sledeću provokaciju u pravcu destabilizacije Kosova.

Srbija nastavlja sa ozbiljnim provokacijama protiv Kosova, u suprotnosti sa duhom briselskog dijaloga za normalizaciju, upozoravam na sutrašnje pokretanje nove ilegalne linije Beograd-Mitrovica, jer je to agresivno mešanje u državnu suverenost Kosova i još jedan dokaz da Srbija želi da destabilizuje Kosovo, ocenila je Tahiri.

Beogradski mediji prenose kako se jutros okupilo na peronu 1 na železničkoj stanici u Beogradu nekoliko desetina ljudi, kako bi ispratili voz koji prvi put, nakon rata, ide za Kosovsku Mitrovicu.

Okupljenima se obratio Marko Đurić, direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju, izrazivši zadovoljstvo zbog ponovnog puštanja u pogon ove linije.

– Prvi put posle mnogo godina kreće voz na relaciji Beograd-Kosovska Mitrovica, i to na zahtev mladih građana koji žele da budu što bolje povezani sa Beogradom – rekao je Đurić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.