EHF isključio rukometašice Srbije sa kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo

Evropska rukometna federacija (EHF) isključila je danas žensku juniorsku reprezentaciju sa kvalifikacionog turnira u Beogradu, nakon što je MUP zabranio odigravanje utakmice Srbije i Kosova iz bezbednosnih razloga.

Kako se navodi u saopštenju na sajtu EHF, posle intervencije vlasti u Srbiji, nije mogla da se odigra kvalifikaciona utakmica izmedju Srbije i Kosova, koja je bila na programu danas od 16 časova u Kovilovu.

„Zbog otkazivanja utakmice i nemogućnosti Srbije da odigra utakmicu, EHF je odlučio da se srpski tim isključi iz daljeg takmičenja na turniru. Na osnovu informacija, ostali mečevi Norveške, Slovačke i Kosova će se igrati po rasporedu“, navodi se na sajtu EHF.

Kvalifikacioni turnir juniorki za Svetsko prvenstvo trebalo je da se odigra u Kragujevcu, ali je odlučeno da se na turniru ne ističu nacionalna obeležja i da se ne intoniraju himne. Zbog bezbednosnih razloga turnir je premešten u Kovilovo kod Beograda, a EHF je odlučio da se mečevi igraju bez prisustva publike i medija.

EHF je naveo da će ostati u kontaktu sa svojim predstavnicima u Beogradu i čelnicima Rukometnog saveza Srbije, koji se još nije oglasio.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike