U trendu

Emisiona tehnika: Kanal 9 ugašen zbog 2,5 miliona duga koji mogu da plate na 24 rate

Dug od 2,5 miliona dinara jedini je razlog gašenja signala novosadskog TV Kanala 9, navelo je danas preduzeće Emisiona tehnika i veze i dodalo da je Kanal 9 dobio ponudu da dugovanje izmiri u 24 rate.

Emisiona tehnika navodi u saopštenju da taj dug nije plaćen godinu dana i pored molbi i poziva, ali da je direktorki Maji Pavlović i pre stupanja u štrajk ponudjeno da dug otplati u 24 mesečne rate.

Emisiona tehnika navodi da će u skladu sa ponudom signal Kanala 9 biti odmah pušten u rad.

Odluka o gašenju signala Kanalu 9 primenjuje se bez ikakve selekcije, navodi Emisiona tehnika i dodaje da nije bilo nikakvih naloga za gašenje tog kanala, i da je neukusno pominjati kao razlog dogadjaje od pre nekoliko godina, kojih se niko ne seća i zbog kojih niko nije trpeo nikakve posledice.

Emisiona tehnika navodi da se prispele obaveze moraju izmiriti, jer su one zakonska obaveza.

Računamo da ponuda o otplati duga na rate treba da bude osnova rešanja problema i razlog za prestanak štrajka direktorke Kanala 9, navodi Emisiona tehnika i dodaje da Kanalu 9 ne može da oprosti dug. 

Direktorka Televizije Kanal 9 iz Novog Sada Maja Pavlović počela je štrajk gladju jer je Emisiona tehnika 18. maja, posle 20 godina postojanja, zbog duga ugasila signal Kanala 9.

Ocenila je da je štrajk „izgleda jedini način“.

„U ovoj državi mi imamo samo obaveze i nemamo nikakva prava, a država ima sva prava i nikakve obaveze. Posle pet inspekcijskih kontrola, dve krivične prijave, paljenja zgrade naše televizije, ETV nam je ugasio signal“, navela je ona. 

Dodala je da Kanal 9 traži od države da im plati ono što je dužna. „Ne mogu da dozvolim da nas ugase zbog našeg duga, a da se njihov ne računa“, poručila je Pavlović.

Podsetila je da je TV Kanal 9 još 2015. godine podneo tužbu Upravnom sudu u Beogradu protiv Rešenja Regulatornog tela za elektronske medije, uz ocenu da je lokalnim televizijama nezakonito, bez ikakvog prava glasa, oduzeta lokalna i dodeljena regionalna frekvencija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.