Euleks odustao od gonjenja advokata Vasića i Korenice

Tužilac Euleksa Nita Amin odustala je od krivičnog gonjenja advokata iz Kosovske Mitrovice Dejana A. Vasića i Faruka Korenice, optuženih da su uticali na svedoke i ometali dokazivanje kao branioci Žarka Veselinovića, koji je bio optužen za pokušaj teškog ubistva dvojice pripadnika specijalne jedinice „ROSU“.

Foto: Beta

Foto: Beta

Tužilac je od gonjenja odustala nakon što je pred sudijom Rene Van Venom svedočilo pet svedoka, koji su o radu Korenice i Vasića govorili sa poštovanjem i uvažavanjem.

„Meni je žao što je ovaj predmet uopšte bio dodeljen tužiteljki Niti Amin sa kojom sa sarađivao godinama unazad i koju znam kao izuzetnog profesionalca, što je ona danas i pokazala odustajanjem od gonjenja. Mi smo voleli da optužnicu zastupa naš dragi prijatelj tužilac Paskal Persons, pravosudni pajac, koji je ovu diletantsku istragu i započeo, vođen svojim kompleksima i ignorancijom“, rekao je Vasić.

O kršenjima zakona od strane tužioca Parsonsa, kolega i ja ćemo obavestiti sve relevantne institucije, kako se više nikada ne bi ponovilo ono što smo preživeli mi, Žarko Veselinović i mnogi drugi stanovnici severa Kosova, rekao je Vasić Tanjugu.

On kaže da je od početka verovao u pravdu koju mi je Euleks danas i doneo, „na šta je upućivao i pozitivni bilans moje kancelarije u odbranama pred sudijama ove misije“.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar