U trendu

Evo kako je Jankovićeva odbrusila Palmi

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je danas da činjenica da neko ima ili nema decu ne treba da bude odlučujuća za bavljenje politikom niti bilo kog drugog posla, te da ljudi ne mogu biti diskriminisani zato što nemaju decu.

Ona je komentarišući izjavu lidera JS Dragana Markovića da premijer mora da ima decu istakla da nije pogledala samu izjavu, već da je videla ono što se pojavilo po medijima, ali da u poslu ništa ne znači da li neko ima ili nema decu.

““Ono što se moglo videti zaista ukazuje na jednu nedopustivu izjavu političara. Verujem da prilikom donošenja odluke upravo u ovoj fazi političkih dogovora o budućem premijeru, iako se mi ne bavimo politikom, neće biti diskirminacije na osnovu bilo kog ličnog svojstva, pa ni na osnovu bračnog i porodučnog statusa““, rekla je Janković.

Kako kaže, i u ovom slučaju činjenica da li imamo ili nemamo decu ne treba da bude bilo kakav pokazatelj našeg uspešnog poslovanja u bilo kom domenu.

““Imamo danas brojne slučajeve porodičnih problema, nasilja i zanemarivanja““, rekla je Janković dodajući da ne može da se kaže da to što neko ima decu znači da je dobar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.