U trendu

Evropska komisija odbacila optužbe Informera

Evropska komisija odbacila je kao potpuno neosnovane navode beogradskog lista Informer o tome da EU i SAD finansiraju „ekstremiste da prave haos u Srbiji“.

„Te optužbe su potpuno bez osnova i uvereni smo da su vlasti u Srbiji veoma svesne toga“, piše u pisanoj izjavi koju je portparolaka Evropske komisije Maja Kocijančić danas dostavila agenciji Beta.

U izjavi se dodaje da je EU čvrsto i bezrezervno posvećena evropskoj perspektivi Srbije i da je i najveći davalac finansijske pomoći Srbiji, a pre svega Vladi, na potpuno transparentan način.

Navodi se takodje da je EU glavni trgovinski i investicioni partner Srbije, da evropske institucije kontinuirano pružaju podršku Srbiji na njenom evropskom putu, u čemu centralnu ulogu ima Delegacija EU u Beogradu.

U izjavi piše da EU „odaje priznanja kada je to zasluženo, a kritična je, kao što bi svi prijatelji trebalo da budu, kada mora da bude“ i dodaje da će „nastaviti da se bori za demokratski i ekonomski razvoj i vladavinu prava, kako u Srbiji, tako i na svakom drugom mestu“.

Dnevni list Informer objavio je u sredu tekst pod naslovom „Kreće ubijanje Vučića“, u kojem se tvrdi da šef delegacije EU Majkl Devenport i ambasador SAD Kajl Skot žele da destabilizuju vlast lidera SNS-a Aleksandra Vučića i da u tome računaju na pomoć mnogih javnih ličnosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.