U trendu

Film „Gradonačelnik.“ od ponedeljka u bioskopima

BEOGRAD – Film „Gradonačelnik.“ o legendarnom beogradskom gradonačelniku Branku Pešiću prikazivaće se od ponedeljka u četiri beogradska bioskopa, najavio je zamenik gradonačenika Goran Vesić.

On je rekao da će film posle prikazivanja u bioskopima biti prikazan na jednoj od televizija sa nacionalnom frekvencijom.

„Pre oko godinu dana sedeli smo Duška Jovanić, Vuk Dapčević i ja kada sam im predložio da urade film o legendarnom gradonačelniku Beograda Branku Pešiću. Vuk i Duška su prihvatili moju ideju, grad Beograd je finansirao snimanje filma i sa ponosom mogu da kažem da smo sačuvali uspomenu na Branka“, rekao je Vesić gostujući na Pinku, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

On je dodao da je ovo bio poslednji trenutak da se snimi film jer je nekoliko ljudi koji su snimljeni u filmu u međuvremenu umrlo i da sada nije snimljen film njihova svedočenja o Branku ne bi bila sačuvana.

Vesić je podsetio da su Gazela, Terazijski tunel, Beograđanka, hotel Jugoslavija, FEST, BITEF, BEMUS, novi sportski centri samo deo onoga što je Pešić uradio za Beograd.

Naveo je da će građani Beograda koji budu gledali film razumeti koje osobine treba da ima dobar gradonačelnik Beograda, a to su, dodaje, Brankove osobine.

„Dobar gradonačelnik Beograda treba da bude mangup, da bude hrabar, da ima političko iskustvo, da je spreman da se posvađa ako je interes Beograda u pitanju, da boravi među ljudima i rešava njihove probleme, da živi od ujutru do uveče za svoj grad, da voli svoj grad i da bude obrazovan jer u obrazovanju nema prečica“, rekao je Vesić.

Dodao je da će oni koji budu gledali film videti da je sve to bio Branko.

„Ako su se te osobine tražile nekada tako je i sada“, rekao je Vesić.

Film „Gradonačelnik.“ delo je scenariste Duške Jovanić i reditelja Vuka Dapčevića, a snimljen prema ideji Gorana Vesića.

Premijera filma je večeras u Kombank dvorani u 20 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.