U trendu

Finale „Eko kviza“ beogradskih osnovaca

BEOGRAD – U Centru za kulturu Vlada Divljan danas je održano finale „Eko kviza“ beogradskih osnovaca – takmičenja u znanju o reciklaži, ekologiji i zaštiti životne sredine koje ima edukativni, ali i zabavni karakter.

Nadmetale su se ekipe iz osnovnih škola „Đura Jakšić“, „Živomir Savković“, „Svetozar Marković“ i „Ljuba Nenadović“, a kako je rečeno, pobednik će predstavljati Beograd na republičkom takmičenju čije će polufinale biti održano 10. maja u Sokobanji, a veliko finale 24. maja u Gornjem Milanovcu.

Direktor JKP „Gradska čistoća“ Marko Popadić je istakao značaj „Eko kviza“, navodeći da je to takmičenje juče dobilo i Nagradu grada Beograda za doprinos zaštiti životne sredine za 2018. godinu.

„Ovo takmičenje mnogo pomaže podizanju svesti kod dece o značaju zaštite životne sredine i zato nam je bitno da u njemu svake godine učestvuje sve veći broj škola“, naglasio je on.

„Eko kviz“ je autorski projekat radnika JKP „Gradska čistoća“ i održava već pet godina.

Prve godine je učestvovalo osam škola iz Beograda, a ove godine više od 150 osnovnih škola širom Srbije od čega 45 iz prestonice.

Značaj tog takmičenja prepoznale su i dale podršku Skupština grada Beograda, Ministarstvo zaštite životne sredine, gradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine, Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu, kao i lokalne samouprave.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar