U trendu

Folić: Cvetni trg gotov do 10. oktobra

Radovi na rekonstrukciji Cvetnog trga biće završeni do 10. oktobra, najavio je gradski urbanista Milutin Folić i naveo da je vrednost radova oko 300.000 evra, od čega polovinu finansira Grad, a drugu polovinu kompanija „Deleze“.

Folić, koji je danas obišao radove na Cvetnom trgu, rekao je da su završeni radovi „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“ i „Beograd-puta“ i da sledi uređenje donjeg dela ulice, dok u septembru počinju radovi u Njegoševoj ulici.

Do tada će, kako je naveo, ugostitelji biti zaštićeni i neće biti pomerani, a u tih mesec dana, koliko će trajati sređivanje Njegoševe, biće oslobođeni određenih taksi i poreza.

„Kada se sve završi, dobićemo trg koji će imati otvorene bašte, koji će biti bolji i korisniji za građane, na kome će biti postavljeno nekoliko scena iz predstave JDP-a. Dobićemo jedan od najlepših trgova u gradu“, rekao je Folić, a saopštila Gradska uprava.

Folić je podsetio da će i spomenik Borislavu Pekiću biti postavljen na mestu gde se spajaju Njegoševa i Ulica kralja Milana.

On je naveo da je rekonstrukcija deo velikog projekta „IME – Identitet, Mobilnost, Ekologija“, koji ima 20 potprojekata koji su odabrani kao projekti koji bi u najvećoj meri mogli da doprinesu podizanju identiteta, mobilnosti i ekologije u gradu.

Folić je potsetio i da su u planu uređenje Trga Slavija, Trga Republike, Terazija, trga isped Narodne skupštine, uređenje pešačke zone oko Knez Mihailove sa Studentskim trgom.

To će, dodao je, dovesti do pomeranja saobraćajnih terminusa i izgradnju podzemnih garaža, a paralelno sa tim radi se i na velikim infrastrukturnim projekitma, kao što je obilaznica, magistralni poluprsten, mostovi…

Folić je radove obišao sa direktorom Službe za komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darkom Glavašem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.