U trendu

FON Hakaton sutra i u nedelju Ε‘esti put

BEOGRAD – U subotu i nedelju odrΕΎava se Ε‘esti „FON Hakaton“ koji organzuje udruΕΎenje studenata informatike FONIS i istraΕΎivačko-razvojni centar Fakulteta organizacionih nauka.

Projekat se sastoji iz dva dela, „TeΔ‡ Δ†allenge-a“ i „Hakatona“, a cilj je da se mladi podstaknu da primenjuju svoje znanje u reΕ‘avanju konkretnih primera iz poslovne prakse.

Temu ovogodiΕ‘njeg „FON Hakatona“ postavila je kompanije SAGA, koja je glavni partner celog dogaΔ‘aja i ona glasi: „Primena ICT tehnologija za unapreΔ‘enje bezbednosti u velikom gradu“.

Osam najboljih timova „TeΔ‡ Δ†allenge-a“, sastavljenih od po tri ili četiri člana, su tokom prethodnih nedelju dana intenzivno razvijali predloge koji predstavljaju reΕ‘enja bazirana na modelu ovog realnog problema. Nakon prezentacije svojih idejnih reΕ‘enja, ΕΎiri sastavljen od predstavnika kompanije SAGA, profesora sa FON-a i stručnjaka iz privrede odabraΔ‡e pobednika „TeΔ‡ Δ†allenge-a“.

Nakon svečanog proglaΕ‘enja pobednka prvog dela projeka, učesnici „Hakatona“ , mladi programeri imaΔ‡e 24 sata da uz tehnologiju po izboru i pomoΔ‡ stručnih mentora realizuju softversko reΕ‘enje na zadatu temu.

Na samom „Hakatonu“ učestvuje 12 odabranih timova iz Srbije i regiona koji su prethodno proΕ‘li selekciju.

Prezentacija njihovih reΕ‘enja biΔ‡e odrΕΎana u nedelju u prostorijama Fakulteta organizacionih nauka, a svi zainteresovani IT entuzijasti mogu da doΔ‘u FON sutra u 10 sati, odnosno u nedelju u 17, kako bi podrΕΎali učesnike Hakatona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoΕ‘alji komentar