Fondacija Produži život: Prikupljena sredstva za Dušana Todorovića

Fondacija „Podrži život“ saopštila je danas da je humanitarna akcija za četvorogodišnjeg Dušana Todorovića uspešno završena i da su prikupljena neophodna sredstva za nastavak lečenja u Barseloni.

Dušan Todorović je četvorogodišnji dečak iz Kušiljeva, kod Svilajnca, koji boluje od tumora neoblastom. Pojavile su mu se recidivne promene, zbog kojih je hitno morao da ode na lečenje.

Fondacija je od četvrtka, 6. septembra, do danas ukupno sakupila iznos od 119.391,14 evra.

U taj iznos ne ulazi prihod od SMS poruka, kao ni iznosi koji su uplaćeni danas na račun Fondacije i devizni iznosi koji su uplaćeni u petak, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Fondacija će u ponedeljak dostaviti izveštaje o preostalim sredstvima koja su prikupljena, nezvaničnom broju SMS poruka koje su poslate kao i nezvaničnom iznosu koji će operateri uplatiti po ugovoru koji imaju sa Fondacijom i plan realizacije preostalih osam akcija, koje su trenutno pokrenute.

Fondacija je zahvalila svima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji, jer je, kako se ističe, ova akcija posebno bila hitna i svaki dan, sat i minut su za ovog dečaka bili od posebne važnosti.

„Posebno se zahvaljujemo osobi koja je stupila u kontakt sa roditeljima bez podstredstva Fondacije i koja je ostala anonimna i za Fondaciju. Ta osoba je uplatila klinici direktno preostali iznos, koji nije sakupljen preko Fondacije“, navodi se u saopštenju.

Fondacija je na kraju apelovala da se nastavi slanje SMS poruka na broj 5757, jer pored Dušana, nažalost, postoji jos dece kojima je potrebna pomoć.

I Fudbalski klub Partizan, kao jedan od inicijatora humanitarne akcije „Za Dukijev život“ zahvalio je svima koji su pomogli da se sakupe novčana sredstva za lečenje ovog dečaka u Španiji.

Prihod od prodaje ulaznica za Partizan – Rad, a koji je prvobitno namenjen za pomoć Dušanu, biće usmeren na račun fondacije „Podrži život“ za lečenje druge dece kojoj je neophodna novčana pomoć.

Ulaznice za taj meč se mogu kupiti na blagajni stadiona Partizan i u sredu do početka utakmice, naveo je Partizan.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike