U trendu

Formirana odbornička grupa Samostalni DSS

Sedam funkcionera Demokratske stranke Srbije (DSS) koji su odbornici u Skupštini grada Beograda, danas su formirali odborničku grupu „Samostalni DSS“ i poručili da nemaju nameru da postanu deo vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

„Mi nećemo napustiti DSS, mogu jedino da nas izbace i nećemo postati članovi SNS-a, niti bilo koje druge stranke, mi ćemo ostati da podignemo ugled DSS-a i da joj vratimo staru slavu“, rekao je funkcioner i jedan od osnivača DSS-a Nebojša Bakarec.

Njegov stranački kolega, koji je bio v. d. šefa odborničke grupe u Skupštini grada Dejan Čulić, dodao je da je ova grupa odbornika u subotu na Glavnom odboru stranke formirala frakciju pod istim nazivom „Samostalni DSS“, kojoj se priključio „veći broj funkcionera“.

Čulić i Bakarac su naglasili da su loša situacija i način vođenja stranke, osnovni razlozi zbog čega su se odlučili da naprave frakciju i odborničku grupu.

„Sanda Rašković Ivić uništva DSS, uvodi diktaturu i primenjuje staljinističke metode, preti članovima, šalje pisma, poručuje da će biti sankcija ako neko uopšte prisustvuje nekom mitingu, to je smešno“, rekao je Bakarec.

Dodao je i da je nedopustivo to što predsednica stranke svoje lične stavove o Srebrenici i paljenju ambasada predstavlja kao stavove stranke.

„Stav koji predstavlja kao stav DSS-a jeste da je u Srebrenici počinjen genocid, to je neistina, kaže da DSS treba da preuzme odgovornost za paljenje ambasada, ako oseća odgovornost, neka se prijavi nadležnim organima“, poručio je Bakarec.

Dejan Čulić je naveo da je je DSS u martu prošle godine osvojila više od 50.000 glasova s jasnim programom, u kojem su insistirali na uređenju savskog pristaništa, izmeštanju autobuske i železničke stanice, ali i racionalnijim upravljanjem finansijama grada Beograda.

„Mi smo izašli na birališta s jasnim programom i imamo odgovornost prema biračima, birači su glasali za taj program i verujem da će se u naradnom periodu program DSS-a i ostvariti“, kazao je Čulić.

Govoreći o isključenju Andreja Mladenovića iz stranke, on je naglasio da je on smenjen protivno svim pravilima stranke.

„Mi ne priznajemo njegovu protivstatutarnu smenu, on čak nije ni izbačen regularno iz stranke, jer je za to bio neophodan disciplinski postupak, pronađena je formulacija da se izbriše iz članstva, mi njega i dalje smatramo kolegom i saradnikom, rekao je Čulić.

Ukazao je da Mladenović nije jedini izbačen i da se to dogodilo jos dvojici članova Glavnog odobora stranke iz Kruševca.

Upitani da li se zna kada će se formirati novi gradski odbor stranke, čiji je Mladenović bio predsednik, oni su ukazali da stranački organi trenutno nemaju snagu da donose odluke, pa samim tim i formiraju gradski odbor.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.