U trendu

Francuska podržava politiku reformi i približavanja Srbije EU

Francuska će nastaviti da podržava politiku reformi, regionalne saradnje i približavanja Evropskoj uniji za koju su gradjani Srbije glasali na izborima, poručio je francuski državni sekretar zadužen evropske poslove Arlem Dezir.

„Gradjani Srbije su se velikom većinom izjasnili u korist politike reformi, regionalne saradnje i približavanja Evropskoj uniji, koju je premijer (Aleksandar) Vučić uspešno započeo od dolaska na čelo Vlade“, navodi se u pismu Dezira koje je ambasadorka Francuske u Beogradu Kristin Moro uručila Vučiću.

U pismu se dodaje da će Francuska nastaviti „da u potpunosti podržava tu politiku“, saopštila je Vlada.

Ambasadorka Moro je Vučiću čestitala pobedu na parlamentarnim izborima i prenela čestitke francuskog premijera Manuela Valsa.

Vučić i Moro su razgovarali o direktnim investicijama francuskih kompanija i potencijalnim projektima od značaja za ekonomsku saradnju Srbije i Francuske, kao i o pripremama za Pariski samit Berlinskog procesa, koji će biti održan u julu.

„Na sastanku je zaključeno da je nastavak Berlinskog procesa od ključnog značaja za stabilnost i napredak regiona Zapadnog Balkana“, navodi se u saopštenju.

Na Pariskom samitu, dodaje se, najveća pažnja biće posvećena realizaciji infrastrukturnih projekata, kao i uspostavljanju Regionalne kancelarije za saradnju mladih.

Vučić je istakao da će potpisivanje sporazuma o osnivanju te Kancelarije doprineti stvaranju bolje atmosfere medju mladima Zapadnog Balkana, kao nosiocima buduće saradnje i razvoja regiona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar