U trendu

Gajović: Ispitaćemo slučaj produkcije koja je dobila 3,7 miliona dinara na konkursu

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i medija Aleksandar Gajović rekao je danas da će biti ispitan ceo slučaj u vezi sa produkcijom G.F.C. iz Beograda, koja je na konkursu Ministarstva kulture i informisanja dobila 3,7 miliona dinara na osnovu neistinitih referenci.

Gajović je za agenciju Beta kazao da je upoznat sa pismom direktora Agencije za proizvodnju kinematografskih dela „Alternativa“, reditelja Boška Savkovića koji je upozorio da je G.F.C. medju referencama navela i njegove filmove u kojima ta produkcija nije učestvovala.

Državni sekretar ističe da formalno-pravno sam konkurs ne može biti doveden u pitanje jer „reference nisu uslov za dodelu sredstava“.

„Obaviću razgovor sa predstavnicima produkcija G.F.C. ali u uslovima konkursa je jasno naznačeno da za tačnost navedenih podataka odgovornost snose podnosioci projekta“, kazao je Gajović.

Produkacija G.F.C. je na konkursu Ministarstva kulture dobila novac za realizaciju projekta „Čuvari našeg neba“. U obrazloženju o dodeli sredstava navodi se da će se kroz projekat predstaviti „značajno nasledje Srbije u oblasti vazduhoplovstva od početka Drugog svetskog rata do danas“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.