U trendu

Gajović o N1: Nedopustivo zastrašivanje predstavnika medija zbog činjenice da obavljaju svoj …

Državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Aleksandar Gajović osudio je danas pretnje novinarima televizije N1 i njihovim porodicama, ocenjujući da je „nedopustivo zastrašivanje predstavnika medija i njihovih porodica zbog činjenice da obavljaju svoj posao“.

Gajović je u pisanoj izjavi pozvao nadležne državne organe da „pronadju lica koja bi na ovaj način da dele pravdu“.

„Dijalog pesnicama i primena sile su odavno za nama. Kao država težimo vladavini prava i gradjanskoj Srbiji, u kojoj nema mesta ovakvom vokabularu. Navedena neprimerenost nije način da se u jednoj demokratskoj zemlji iskazuje nezadovoljstvo“, naveo je Gajović, prenelo je Ministarstvo kulture i informisanja.

On je dodao da su bezbednost novinara i omogućavanje njihovog rada „elementarni preduslovi za obavljanje uloge koju mediji imaju u svakom demokratskom društvu“.

Kako je u ponedeljak navela televizija N1, u njihovu redakciju stiglo je pismo u kojem se, izmedju ostalog, navodi: „Da li vi imate vaše porodice, ubijate našu decu i unuke, a niste svesni ako dodje do rušenja, vaša zgrada će medju prvima otići u vazduh, a može se desiti da ostanete bez svojih najmilijih. I zato vas mi veterani upozoravamo da se ne igrate sa ničijom sudbinom jer je vaša sudbina u našim rukama“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.