U trendu

Gak: Beogradske škole spremne za novu školsku godinu

BEOGRAD – Slavko Gak, član Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke, negirao je tvrdnju gradskog odbornika i potpredsednika Narodne stranke Nikole Jovanovića da grad nespremno dočekuje novu školsku godinu i poručio da su, naprotiv, beogradske škole spremne, kao što su to bile i prošle i prethodnih šest godina.

Kako je naveo u saopštenju koje je dostavljeno medijima, to da su škole spremne za početak nastave nije više vest, „osim za Nikolu Jovanovića“.

„Jer da jeste, ne bi zarad ličnog bogaćenja i sticanja bilo kakve iole relevantne funkcije u ovom gradu morao da održava ponižavajuće, nekreativne performanse po gradu, da sedeći na džakovima zaustavlja radove i time produžava rokove, da se snima ispred škola za koje je tvrdio da se nikad neće graditi…“, naveo je Gak.

On tvrdi da se politika obrazovanja orijentisana isključivo ka interesu dece i roditela vodi samo kada investicije rastu, kada se gradnja planira, a potom i kvalitetno realizuje, kada se organizovano i odgovorno upravlja sektorom toliko bitnim za svaki grad.

Možda će vest za Jovanovića biti da Beograd nikada nije imao veći budžet za obrazovanje u odnosu na današnji, napominje Gak i dodaje da su škole, osim što su spremne za početak školske godine, već uveliko spremne čak i za zimsku sezonu, jer o tome, primećuje, konačno više ne misle ljudi čiji je princip rada „neće valjda“, kao što se, kaže, radilo za vreme mandata Jovanovićevog šefa.

Obrazovanje jeste i biće prioritet Grada Beograda, poručio je Gak, a deca će uvek biti prioritet politike „stranke koja svojim građanima želi dobro, stranke koja želi napredak za sve“.

„Kada se Jovanović bude kvalifikovao za nešto bitnije od stranačkog uličnog zabavljača, možda će razumeti kako se vodi briga o deci i roditeljima jednog grada“, zaključio je Gak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.