U trendu

Gak: Grad mesečno plaća milion evra za Đilasovu neodgov. poli

BEOGRAD – Član beogradskog odbora SNS, Slavko Gak, izjavio je danas da Grad Beograd mesečno plaća oko milion evra na ime tužbi roditelja koji su vrtiće plaćali po uvećanoj ceni u vreme vlasti Dragana Đilasa i dodao da se tim novcem moglo opremiti računarima i nameštajem više od 150 škola.

„Danas plaćamo previsoku cenu nekadašnjeg neodgovornog odnosa bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa prema roditeljima. Roditelji su za vreme njegovog mandata umesto 5.800 dinara vrtiće plaćali više od 9.500 dinara“, naveo je Gak u saopštenju dostavljenom medijima.

Gak je rekao da roditelji imaju pravo da budu obeštećeni i da će Grada Beograd nastaviti sa isplatima iako se je, kaže, taj novac mogao biti usmeren ka investicijama.

Do sada je, navodi, ukupno isplaćeno 2,45 milijardi dinara, a sa tim novcem se, objašnjava, do sada moglo izgraditi pet novih škola.

„Novac koji mesečno izdvajamo jednak je opremanju računarima i nameštajem više od 150 škola jer su, na primer, tokom prošle godine sa oko 150 miliona dinara 142 škole u Beogradu opremljene računarskom opremom, a 55 škola novim nameštajem“, ukazao je Gak.

Kaže da će Grad sve do poslednje tužbe isplatiti roditeljima ono što su nezakonito plaćali, dodajući da je to primer odgovornog odnosa prema roditeljima i primer koji građanima pokazuje razlilku između „odgvornog i bahatog“ upravljanja Gradom.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    Veoma „strucno“ misljenje -„visokog funkcionera nezna se cega i koga. Koliko ce tek neko lacati zbog neisplacenih penzija kojih su se penzioneri „dobrovoljno“ odrekli. Pre vas potop a posle Vas katastrofa. Kad bi ste samo malo vise bili prizemniji i uljudniji mozda bi Vam neko i verovvao a sada se vec mnogi smeju na vase izjave.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike