U trendu

Gak: Škole i vrtići apsolutno spremni, ove godine više prvaka

BEOGRAD – Škole i predškolske ustanove apsolutno su spremne za 1. septembar, rekao je danas Tanjugu gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

„Drago mi je da je Krizni štab doneo odluku da škole krenu regularno. Svi parametri pokazuju da školska godina može da počne normalno, a posle ćemo, ukoliko bude bilo potrebno reagovati i donositi nove mere, u skladu sa epidemiološkom situacijom“, kazao je Gak.

On je naveo da je posebno lepa vest što će ove godine biti više prvaka nego prošle godine – 16.919, a sličan broj mesta opredeljen je i za predškolske ustanove.

„Očekujemo da će, kada 1. septembra budemo imali krajnji broj upisane dece kako u državnim, tako i u privatnim predškolskim ustanovama, lista čekanja biti manja od 2.000“, precizirao je Gak.

Kako ističe, Grad Beograd je blizu toga da lista čekanja postane istorija.

Gak je, međutim, izrazio nezadovoljstvo brojem vakcinisanih prosvetnih radnika.

„I dalje sam nezadovoljan, pogotovo jer je reč o sektoru obrazovanja. Do sada je u školama i predškolskim ustanovama vakcinisano oko 50 odsto njih“, rekao je Gak i pozvao ih da prime vakcinu protiv kovida.

Gak je danas sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem obišao opštinu Vračar u čijem delu je smešten vrtić koji će, prema njegovim rečima, od septembra pohađati 150 mališana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.