U trendu

Gak: U korist roditelja rešena 1.841 žalba za mesta u beogradskim vrtićima

Beogradske predškolske ustanove pozitivno su rešile 1.841 žalbu roditelja koji nisu dobili mesto u državnim vrtićima na konkursu, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Kako se navodi u saopštenju, nakon završetka žalbenog postupka i u ustanovi „11. april“ na Novom Beogradu, to je konačna cifra odobrenih primedbi nakon čega će početi i upis dece u beogradske vrtiće.

Gak je naveo da je to rezultat napora svih uključenih u sistem predškolskih ustanova u Beogradu, te da je zadovoljan što su direktori reagovali na njegov apel da se preispitaju kapaciteti svih vrtića kako bi se roditeljima izašlo u susret.

„Najvažnija mi je bezbednost dece i gde god smo utvrdili da je moguće, proširili smo kapacitete. Nastavljamo dalje ali uz maksimalnu odgovornost prema poslu kojim se bavimo“, rekao je Gak.

On je istakao da će u septembru biti sigurno još mesta za decu budući da će se tokom leta roditelji koji su konkurisali na više mesta odlučivati za vrtiće, ali će biti završena i adaptacija nekoliko škola koja će svoja vrata otvoriti i za predškolsku decu.

Gak je dodao da je i saradnja sa privatnim vrtićima je dala odlične rezultate i da će više od 2.000 roditelja koji imaju odbijenice moći da konkurišu u privatne vrtiće za koje grad refundira do 80 odsto troškova od ekonomske cene boravka dece.

„To je bio način da se pomogne roditeljima koji su ostali bez mesta u državnim vrtićima i sa ovom praksom ćemo nastaviti dok god ima potrebe“, rekao je Gak.

Grad Beograd će refundirati deo troškova boravka za oko 3.000 mališana. Ukupno, subvencioniše se boravak 9.941 deteta u 167 privatnih predškolskih ustanova koje su u sistemu grada za subvencije

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar