U trendu

Generalštab: Optužbe sindikata zlonamerne i paušalne, štete ugledu Vojske Srbije

Generalštab Vojske Srbije (VS) negirao je danas navode Vojnog sindikata Srbije da je, zajedno sa Ministarstvom odbrane, neodgovornim potezima urušio sposobnost oružanih snaga kao i da je na sve načine pokušao da sabotira veće prisustvo vojnika na protestu i ocenio da su takve optužbe zlonamerne i paušalne i da štete ugledu Vojske Srbije, kao institucije od najvećeg poverenja gradjana. 

„Sramni su istupi članova rukovodstva Vojnog sindikata koji u javnosti iznose neistine i blate časne vojnike, pa i svoje članove. Prave namere rukovodstva Vojnog sindikata najbolje odslikavaju neistine da ‘pripadnici Generalštaba sede u nekoliko upravnih odbora i da legalizuju kriminal u redovima Vojske’. U Generalštabu rade časni oficiri, podoficiri i civilna lica koji su, pre toga, po dvadeset i više godina službovali u jedinicama, i koji i danas odgovorno izvršavaju svoje zadatke“, navodi se u saopštenju Generalštaba VS.

Generalštab je dodao da neće dozvoliti da bilo ko baca ljagu na časne oficire i vojnike. 

„Broj prisutnih pripadnika VS na današnjem protestu Vojnog sindikata najbolje govori da stavovi sindikalnog rukovodstva nisu stavovi pripadnika VS, čak ni članova tog sindikata. Načelnik Generalštaba odaje priznanje svim pripadnicima VS, koji su uvideli prave namere rukovodstva Vojnog sindikata i nisu prisustvovali protesnom skupu. Politika nije posao vojske a ni sindikata. Protest vojnika nije, niti je u srpskoj istoriji ikada bio, način za rešavanje problema“, dodaje se u saopštenju.

Vojni sindikat Srbije održao je danas protest u Beogradu zbog, kako je navedeno, teškog socijalnog i materijalnog položaja pripadnika vojske sa kojeg su optužili Generalštab i Ministarstvo odbrane da su svojim neodgovornim potezima urušili sposobnost oružanih snaga i samo ove godine naveli oko 1.000 ljudi na napusti vojsku. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.