U trendu

Glavaš: Beograd trenutno nije ugrožen od poplava

BEOGRAD – Beograd trenutno nije ugrožen od poplava, ali se situacija prati, izjavio je gradski sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš.

„Kanalska mreža na teritoriji Beograda je kompletno prohodna tako da ne očekujemo nikakav problem ni sa unutrašnjim ni sa spoljašnjim vodama“, rekao je Glavaš za televiziju Pink i dodao da su Dunav i Sava trenutno u stagnaciji, ali da se situacija prati.

Podsetio je da nas, prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuje ledeni vikend, što znači da će temperatura biti ispod nula stepeni i istakao da su sva gradska preduzeća koja čine zimsku službu u pojačanom stepenu angažovanja.

„Preduzeće ‘Beograd put“ se i sada nalazi u trećem stepenu angažovanja što znači da se tretiraju saobraćajnice prvog i drugog reda“, rekao je Glavaš i dodao da su zbog najavljenih padavina u pripravnosti i „Gradska čistoća“, „Zelenilo Beograd“, „Beogradski vodovod i kanalizacija“, „Parking servis“.

Kada je reč o „Beogradskim elektranama“, Glavaš kaže da će se i u narednom periodu nalaziti u kontinuiranom sistemu rada, odnosno da će radijatori biti topli 24 sata.

Glavaš je rekao da će javni gradski prevoz raditi po svom redovnom režimu i dodao da su i danas sve linije na trasama i da nije bilo kašnjenja niti propuštenih polazaka.

„Trudićemo se da i u naredim danima održimo kompletan taj sistem, imajući u vidu niske temeprature koje nas očekuju“, dodao je Glavaš.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.