U trendu

Godišnje nagrade UNS-a: Petru Peci Popoviću priznanje za životno delo

Udruženje novinara Srbije (UNS) dodelio je danas nagradu za životno delo bivšem novinaru „Politike“ Petru Peci Popoviću i dodelilo druge nagrade za 2017. godinu.

Ovogodišnji dobitnici nagrade za uredjivanje „Dimitrije Davidović“ su urednici Kosma mreže – Goran Avramović (RTV „KiM“ iz Čaglavice), Željko Tvrdišić (Radio „Kontakt plus“ iz Kosovske Mitrovice), Darko Dimitrijević (Radio „Goraždevac“ iz Goraždevca), Maja Mladenović (RTV „Herc“ iz Štrpca) i Sanja Cvetković (Radio „Klokot“, Kosovsko Pomoravlje), saopštio je UNS.

Nagradu „Bogdan Tirnanić“ za komentar/kolumnu dobila je autorka emisije Talasanje – „Zemlja čuda“ na Radio Beogradu Tatjana Milekić, a dobitnica nagrade „Laza Kostić“ u kategoriji vest i izveštaj je novinarka Radio-televizije Srbije Biljana Radulović za izveštaj „Ko su migranti koji ostaju u Srbiji“.

Nagradu „Laza Kostić“ za reportažu dobio je novinar Dragan Krsnik za reportažu „Tri meseca u slovačkoj fabrici ‘Samsunga’ u kojoj se gradjani Srbije tretiraju kao robovi“ objavljenoj u „Nedeljniku“.  

Nagradu „Laza Kostić“ za satiru dobio je Zoran Kesić za emisiju „24 minuta sa Zoranom Kesićem“, a nagrada „Laza Kostić za intervju pripala je novinaru „Nedeljnika“ Nenadu Čalukoviću.

Specijalnu nagradu za publicistiku „Žika M. Jovanović“ dobila je novinarka Radio-televizije Srbije Svetlana Janićijević za seriju „Osma sednica“.

Zlatnu povelju za dugogodišnji rad i doprinos novinarstvu i razvoj novinarske organizacije dobio je bivši direktor i glavni urednik „Eksport presa“ Nikola Vučetić.

O nagradama odlučivao je žiri u sastavu Vladimir Radomirović, Eržebet Pap Reljin, Ljiljana Smajlović, Edib Honić, Darko Dozet, Branko Veselinović, Živojin Rakočević, Dragana Pejović, Jelena Petković i Hajnalka Buda.

Nagrade će biti uručene na Dan UNS-a u četvrtak, 21. decembra u 13 sati u Pres centru UNS-a u Beogradu.

Tasa će urednici emisije „Pravi ugao“ Ljubici Gojgić biti uručena nagrada UNS za borbenost u novinarskom izražavanju „Aleksandar Tijanić“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.