U trendu

Gorska služba spasla mladića, tri sata proveo na drvetu

Spasioci Gorske službe spasavanja Srbije sinoć su spasli mladića P.N. (21) koji se zaglavio dok se spuštao niz kamenolom na planini Kosmaj.

Gorska služba spasavanja Srbije saopštila je da je u 21:20 primila poziv od strane sektora za vanredne situacije o hitnoj akciji spasavanja momka, koji se tokom šetnje niz kamenolom Košutica, u podnožju planine Kosmaj, zaglavio na visini od 10 metara.

Momak iz Beograda odlučio je da se spusti niz strmu stranu kamenoloma, ali u toku spuštanja našao se u nezgodnoj situaciji, jer zbog nagiba i rastresitog terena, nije mogao “ni gore ni dole“.

Nakon toga, njegov prijatelj je pozvao policiju koja je kontaktirala Gorsku službu spasavanja. Kako bi se osigurao, uhvatio se za drvo na kome je proveo naredna tri sata, dok spasioci nisu došli i spustili ga na zemlju.

Gorska sluzba navodi da je akcija spasavanja uspesno protekla zahvaljujući njihovom brzom reakcijom, ali i smirenišću maldića.

Gorska služba takođe preporučuje ljudima koji se nađu na nepristupačnim terenima da ostanu mirni, procene situaciju i pozovu Gorsku službu koja će u najkraćem roku reagovati da pritekne u pomoć.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)