U trendu

Grad Beograd i Sigurna kuća potpisali ugovor o saradnji

BEOGRAD – Grad Beograd nastaviće da pruža podršku radu Sigurne kuće i da obezbeđuje novčana sredstva za funkcionisanje te ustanove, a na osnovu dansasnjeg potpisanog pojedinačnog ugovora na dve godine, izjvila je danas sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ona je precizirala je da je za dvogodišnje funkcionisanje Sigurne kuće izdvojeno 45,99 miliona dinara, saopštila je Gradska uprava.

„Nastavlja se pružanje usluge prihvatilišta za žene i decu žrtve nasilja u porodici, kao i podrška štićenicama Sigurne kuće kako bi lakše prebrodile situaciju u kojoj se nalaze, naročito kada napuste tu ustanovu“, poručila je Stanisavljević.

Ona je istakla da je cilj da žene budu ohrabrene da reaguju i dobiju sve informacije o zaštiti u institucijama sistema, ostvarujući svoja prava.

Stanisavljević napominje da su važni kontinuirani zajednički programi koji se bave problemom nasilja nad ženama, kako od strane centara za socijalni rad, tako i zahvaljujući policiji, obrazovnim institucijama, ustanovama koje se bave neposrednom zaštitom ljudi u riziku.

„Sve sa ciljem da se žene zaštite, umreže i da znaju da na svakom koraku mogu da imaju oslonac od pojedinaca i institucija“, navodi Stanisavljević.

Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević izrazila je zadovoljstvo zbog potpisanog ugovora, dodajući da saradnja sa Gradom traje godinama.

„U periodu kada nismo imali takvu pomoć, naš posao je bio mnogo teži. Imamo izuzetno dobru saradnju sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu i to je veoma važno za nas, a još važnije za žene i decu kojima je u ovom trenutku pomoć neophodna“, rekla je Stanojević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.