U trendu

Grad Beograd podržava mlade talente

BEOGRAD – Vršilac dužnosti sekretara za sport i omladinu Dragana Belojević ugostila je danas polaznike Regionalnog centra za talente Beograd 2, koji su ostvarili veliki uspeh na nedavno održanom Festivalu nauke u Moskvi.

Sekretarijat za sport i omladinu uspešno sarađuje sa Regionalnim centrom za talente dugi niz godina, istakla je sekretarka Belojevićeva.

„Sekretarijat podržava rad centra kroz godišnje programe, ali i radionice tokom zimskog i letnjeg raspusta. Treba podsetiti takođe da je Regionalni centar za talente prošle godine bio organizator Svetske geografske olimpijade, a Grad Beograd domaćin učesnicima iz više od 50 zemalja“, istakla je Belojevićeva.

Na Festivalu nauke koji je od 12. do 14. oktobra organizovao Univerzitet Lomanosov u Moskvi, naši predstavnici ostvarili su stoprocentni uspeh osvojivši prve nagrade u istraživačkim projektima, odnosno naučnim i biznis kategorijama, saopštio je Beoinfo.

Ovaj nesvakidašnji uspeh kojim se nastavlja tradicija od 2015. godne ostvarili su polaznici Regionalnog centra za talente Beograd 2 u sastavu: Ana Mijušković, učenica Treće beogradske gimnazije, sa radom iz oblasti biologije, Sara Milošević, učenica gimnazije iz Inđije, sa radom iz oblasti inženjeringa; Dimitrije Rajčić, učenik Matematičke gimnazije, sa radom iz oblasti matematike i Veljko Đondović, učenik Četvrte beogradske gimnazije, sa radom iz oblasti inženjeringa.

Prijemu nagrađenih učenika u Sekretarijatu za sport i omladinu prisustvovao je i direktor Regionalnog centra za talente Beograd 2 Nikola Srzentić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.