U trendu

Grad obezbedio stanove za stanare izgorele zgrade

Za stanare zgrade u naselju Rasadnik u Nišu koja je oštećena u požaru pre nepune dve nedelje, grad je obezbedio privremeni smeštaj u gradskim stanovima u užem centru Niša, potvrdio je danas gradonačelnik Darko Bulatović.

Bulatović je na konferenciji za novinare rekao da se još traga za najboljim stambenim rešenjem za jednu porodicu, zbog većeg broja njenih članova.

„Radimo i na obezbedjivanju nameštaja za porodice čiji su stanovi potpuno izgoreli, a svim stanarima smo obezbedili hranu, zdravstvenu zaštitu i socijalnu pomoć. Deca su dobila pribor za školu“, kazao je Bulatović.

U požaru u Rasadniku potpuno je izgorelo pet stanova, a deset je oštećeno, ali je inspekcija svim stanarima naložila iseljenje pošto je procenjeno da zgrada više nije bezbedna za stanovanje.

Bulatović je rekao i da daljinsko grejanje u Nišu neće poskupeti zbog rasta cene gasa, kako su to pisali pojedini lokalni mediji.

„Kada sam poslednji put rekao da neće biti poskupljenja grejanja bilo je to 102. put. Sada 103. put kažem da poskupljenja grejanja neće biti“, rekao je Bulatović.

On je dodao da bi predlog poskupljenja grejanja morao da dodje do Gradskog veća, ali da takav predlog nije stigao i da ne bi bio prihvaćen, da je stigao.

Bulatović je kazao da smatra da tokom zime neće biti problema sa snabdevanjem struje u gradu uprkos tome što su se u proteklom periodu gradjani isključivali sa sistema daljinskog grejanja pa će potrošnja električne energije biti povećana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.