U trendu

Grad unajmljuje vozila za potrebe terenskih radnika

BEOGRAD – Grad Beograd ugovorio je centralizovanu javnu nabavku jednog broja vozila koja će se unajmiti kroz operativni lizing, a najveći deo njih stići će za potrebe službenika na terenu koji su direktno u službi građana.

Kako prenosi gradski Sekretarijat za informisanje, reč je o ukupno 299 vozila, 291 putničkog i osam kombi vozila, a dobiće ih centri za socijalni rad, gradske inspekcije, javna komunalna preduzeća, ali će se oni koristiti i za potrebe zdravstva, obrazovanja i dečje zaštite, poslove legalizacije, privredu, vanredne situacije, kulturu, zaštitu životne sredine.

Prema rečima Sonje Božović, gradske sekretarke za inspekcijske poslove, taj sekretarijat ima pune ruke posla, pogotovo službenici koji svaki dan izlaze na teren i obavljaju svoje redovne zadatke na celoj teritoriji grada te su vozila za ove potrebe itekako dobrodošla.

„Veoma često je potrebno da na poziv i prijavu građana gradska inspekcija reaguje brzo i pravovremeno, a za to je neophodno imati odgovarajuće sredstvo što automobil svakako jeste. Na taj način omogućava se efikasnost u radu i pojačano prisustvo naših inspektora gde god je to neophodno“, istakla je Božovićev.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević podsetila je da su za potrebe gradskih centara za socijalni rad neophodni automobili, pre svega da bi zaposleni mogli da reaguju na vreme.
„Terenska vozila su neophpodna za obilazak korisnika naših usluga, ali i štićenika centara. S obzirom na naše opredeljenje da je odgovorna socijalna politika prioritet Grada Beograda, saobraćajna sredstva su nam od velike važnosti za efikasnost u radu. Grad ovim još jednom pokazuje da ulaže u one kojima je pomoć najpotrebnija, a to su pre svega deca i najstariji sugrađani“, istakla je Stanisavljevićeva.

Grad Beograd je inače prva lokalna samouprava u Srbiji koja je donela odluku da više nema automobile u vlasništvu, a za potrebe Grada oni će ubuduće biti uzimani na lizing. To je praksa i u većini zemalja Evropske unije, vozila će se menjati svakih pet godina, čime će Grad Beograd uštedeti značajna sredstva jer neće plaćati troškove održavanja, rezervnih delova i popravki, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar