U trendu

Građevinska inspekcija zatvorila gradiliste u Šumatovackoj ulici

BEOGRAD – Građevinski inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove Beograda danas su zatvorili bespravno gradilište u Šumatovačkoj ulici.

Kako je saopšteno iz tog sekretarijata, inspekcijskim nadzorom je utvrđeno da su na toj adresi izvedeni bespravni radovi na izgradnji zidova drugog sprata, sa pripremnim radovima za izlivanje ploče iznad drugog sprata.

Dodaje se da je postupak inspekcijskog nadzora nad navedenim objektom vođen u građevinskoj inspekciji Opštine Vračar i da je doneto rešenje o uklanjanju, zaključak o dozvoli izvršenja i rešenje o zatvaranju gradilišta.

Izmenama Zakona o planiranju i izgradnji od novembra 2018. godine inspekcijski nadzor u oblasti izgradnje objekata na teritoriji grada Beograda poveren je građevinskoj inspekciji Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Kako je utvrđeno da investitori izvode bespravne radove na izgradnji drugog sprata, građevinski inspektor je na licu mesta zatvorio navedeno gradilište postavljanjem znaka „zatvoreno gradilište“ i trake za zatvaranje gradilišta, navodi se u saopštenju i dodaje da su o svemu utvrđenom obavešteni nadležna jedinica policijske uprave i javno tužilaštvo.

Navodi se da građevinski inspektori i ovlašćena lica Sekretarijata za inspekcijske poslove svakodnevno vrše nadzor nad navedenim, kao i nad većim brojem gradilišta na teritoriji Beograda, te da svakodnevno preduzimaju mere u suzbijanju i sankcionisanju bespravne gradnje, u stalnoj koordinaciji sa drugim nadležnim organima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar