U trendu

Gradonačelnik Beograda uručio prvorođenim bebama po 300.000 dinara

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je prvorođene bebe u Novoj godini u GAK Višegradskoj i Narodnom frontu i uručio novčani poklon prvorođenom dečaku i devojčici u vrednost od 300.000 dinara.

Poklon je namenjen prvorođenoj devojčici i dečaku, ali pošto su u Višegradskoj i Narodnom frontu bukvalno u isto vreme rođene dve devojčice one će novčani poklon od 300.000 dinara podeliti.

Prvorođeni dečak u GAK Višegradska Stefan Miailović dobio je 300.000 dinara, a devojčica koja je rođena u prvim minutima Nove godine Iskra dobila je 150.000 dinara, kao i devojčica Nikolina rođena u Narodnom frontu.

Novčane poklone obezbedila je firma „Sequester employment“. Ukupno je u novogodišnjoj noći rođeno 14 beba u ova dva porodilišta.

Gradonačelnik je nakon obilaska beba i majki rekao da grad koji želi da ima budućnost mora da brine o svojoj deci i natalitetu i da će se i u narednom periodu voditi računa o demografskoj politici.

„Beograd će i dalje brinuti, kao i do sada, o novim bebama. Za svaki porođaj majke će i dalje dobijati 10.000 dinara od grada, za socijalno ugrožene planirano je 25.000 dinara, a za treće dete 30.000 dinara“, rekao je Radojičić.

On je dodao da će od ove godine blizanci dobijati 50.000 dinara.

Zajedno sa gradonačelnikom bebe je obišla i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Dr Predrag Tajfl iz Narodnog fronta rekao je da je u 2018. godini u tom porodilištu bilo 7.404 porođaja i da je u novogodišnjoj noći prirodnim putem rođeno sedam beba.

Rođena su četiri dečaka i tri devojčice i majke i bebe su dobro.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.