U trendu

Gradonačelnik Radojičić osudio nacističke grafite

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najoštrije je osudio vinovnike ispisivanje grafita sa nacističkim simbolima koji su osvanuli jutros na zidovima parka na Studentskom trgu.

„Nacističkim simbolima nije mesto nigde u Beogradu i Srbiji, jer još uvek pamtimo stradanja našeg naroda i štetu koju je ovakva ideologija nanela celom svetu tokom Drugog svetskog rata. Ovakvim porukama naročito nije mesto u Studentskom parku koji je simbol beogradskog akademskog života, mesto okupljanja mladih umova koji svojim idejama treba da učine boljim mestom za život“, istakao je gradonačelnik Beograda.

Kako prenosi gradski Sekretarijat za informisanje, on je dodao da su radnici „Beograd puta“, „Zelenila Beograd“ i „Gradske čistoće“ na teren izašli u 11 časova i da su tokom popodneva grafiti uklonjeni.

„Hvala kolegama iz javnih gradskih preduzeća koje su odmah reagovali jer je uklanjanje grafita mržnje više od čišćenja grada. To je vraćanje Beogradu njegovog duha i najlepšeg lica koje ima kao prestonica u kojoj su svi dobrodošli“, kazao je Radojičić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.